Disc, ontdek de kracht van persoonlijkheid

DISC persoonlijkheidsmodel

Het DISC persoonlijkheidsmodel is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psycholoog William Marston, die baanbrekend werk heeft verricht op het gebied van persoonlijkheid. Het DISC model biedt mensen op eenvoudige wijze inzicht én begrip in het eigen functioneren en dat van anderen. Hierdoor wordt onderlinge communicatie en samenwerking een stuk gemakkelijker.

DISC onderscheidt vier fundamentele gedragsvoorkeuren: Dominant, Interactief, Stabiel en Consciëntieus. Ook al laten we alle vier de gedragsvoorkeuren zien in ons gedrag, vaak is één gedragsvoorkeur het sterkst aanwezig (primair), vaak in combinatie met een ander gedragsvoorkeur (secundair).

Waarom DISC

De resultaten van DISC geven aan wat uw persoonlijke voorkeursgedrag is en verschaft inzicht in uw eigen unieke talenten.

Persoonlijkheidsprofielen helpen in het kennen van uzelf en de ander. U kunt zien waar het gaat wringen. Het is een communicatiemiddel: een gemeenschappelijke taal en een kapstok.

Daarnaast helpt DISC om op effectieve wijze mensen te leren inschatten op hun gedragsvoorkeuren zodat u hierop effectief kan afstemmen en aansluiten.

De kracht van het DISC-instrument zit hem in de eenvoud en de praktische toepasbaarheid.

De persoonlijkheidsprofielen zijn ook uitstekend geschikt als hulpmiddel om te zoeken naar de meest geschikte kandidaat voor een openstaande functie.

Toepassingen DISC

Het DISC-instrument kent vele toepassingsmogelijkheden en om die reden is het onmogelijk om alle aspecten in één workshop aan bod te laten komen. Afhankelijk van uw keuze voor de toepassingsmogelijkheid krijgt de workshop een specifieke invulling.

Een aantal toepassingsmogelijkheden van het DISC persoonlijkheidsmodel:

  • Teambuilding en teamontwikkeling
  • Leiderschapsontwikkeling
  • Sales strategie versterken
  • Werving & Selectie

Wat de reden voor een workshop ook is, in alle workshops komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Uitleg van het DISC-instrument en de achtergrond van dit persoonlijkheidsinstrument
  • Feedback op de uitkomst van de DISC-vragenlijst
  • Inzicht verkrijgen in het DISC-instrument door interactieve discussie en oefeningen
  • Bekendheid met de mogelijkheden van het DISC-instrument, specifiek gericht op de eigen organisatie
  • Eerste aanzet om DISC onderdeel te maken van een team of organisatie