Werkplezier omhoog, verzuim omlaag!?!

Is het ziekteverzuim hoger dan gewenst? Zou de communicatie en samenwerking binnen bepaalde teams in uw bedrijf beter kunnen? Zouden teamleden elkaar beter willen leren kennen? Is de balans tussen werk en privé zoek geraakt?
Neem gerust vrijblijvend contact op voor een informatief gesprek met Mediationland zodat we kunnen onderzoeken wat wij voor jullie kunnen betekenen. 

Trainingen op locatie

Wij geven trainingen en voorlichting aan leidinggevenden, medewerkers of individuen. Onze teamontwikkelingprogamma’s worden op maat gemaakt en sluiten dus aan bij de praktijk van uw medewerkers. Net waar bij jullie de behoefte ligt.

Tegen welke problemen lopen zijn aan op het werk? Hoe zit het met de veerkracht van jullie mensen? Wat levert tijdens het werk stress op? Wat gaat er mis in de communicatie of samenwerking? Is er sprake van ongewenst gedrag, integriteit of agressie.
Tijdens onze trainingen gaan we uit van wat er goed gaat. Daar werken we op door en slijpen we bij waar nodig.

Een actieve training werkt betere

Wij helpen uw leidinggevenden effectief om te gaan met inzetbaarheid en verzuim. Het goede gesprek wat vaak nog niet gevoerd wordt, daar zetten we op in.
Ze krijgen een basis mee waar zij actief mee aan de slag kunnen. Onze trainingen zorgen er voor de uw medewerkers zich blijven ontwikkelen.
Tijdens de training zijn we niet alleen maar serieus. Humor is belangrijk.

Onze trainingslicenties: DISC, Veerkracht en Stressmanagement helpen ons en jullie binnen jullie eigen ontwikkeling.

DISC: een gemeenschappelijke taal!

Disc is een heel mooi instrument om organisaties te helpen inzicht te krijgen in hoe teams met elkaar samen werken en hoe je samen de doelen van de organisatie kunt bereiken. Het geeft mooi inzicht in hoe werk je, hoe gedraag jij je, maar ook hoe kun je dát spel met elkaar spelen en effectief zijn met elkaar.

Ieder mens is uniek. Met de ene collega werk je makkelijker samen, vaak heb je aan een aantal woorden genoeg, jullie voelen elkaar goed aan en jullie hebben lol tijdens het werk.
Aan die ene collega kun je je wel eens irriteren, jullie denken verschillend over bepaalde zaken en als je samen werkt kom je met minder energie thuis.

Dit kan anders!

Stel je voor dat je weet waarom jij reageert zoals je doet? Stel je voor dat je jouw collega beter leert begrijpen? Dat jullie door inzicht te hebben in elkaars kwaliteiten meer erkennen wat elkaars waarde is. Hoe fijn zou het zijn als je bepaalde taken en verantwoordelijkheden binnen jullie team nog beter kunt verdelen waardoor een ieder zijn of haar kwaliteiten optimaal kan inzetten.
De energie zal bruisen!

Het DISC persoonlijkheidsmodel biedt mensen op een eenvoudige wijze inzicht én begrip omtrent het eigen functioneren en dat van anderen. Verbeteren van de samenwerking binnen teams begint hier.

Daarom vult iedereen voorafgaand aan de training de DISC-tool in.

In de training die ik aanbied, geef ik je inzicht in hoe je jouw stijl het best kunt inzetten, laat ik je inzien wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn en maak ik inzichtelijk hoe je andere voorkeursstijlen kunt herkennen. Je krijgt handvatten om te reageren op een andere stijl. Met elkaar maken we een teamwiel om er achter te komen waar de kwaliteiten van het team liggen, welke motiverende omstandigheden er zijn en waar de uitdaging zit.

Een sterk team beschikt over verschillende persoonlijkheden.

Een dag vol inzicht, bewustwording en veel herkenbaarheid. Na deze dag ben je je bewust van jouw kwaliteiten en die van je teamleden. Voorafgaande aan iedere teamtraining start ik met een gratis intakegesprek waarin jullie wensen helder worden. Uiteraard zal ik hier de training op aanpassen.

Vervolg trainingen gaande over bijvoorbeeld het geven van feedback, het aansturen van een team en DISC inzetten binnen sales behoren tot de mogelijkheden.

Deze dag is zeer geschikt voor zowel operationele teams als managementteams en voorafgaande/tijdens aan sollicitatieprocedures.


Tijdsinvestering: een (digitaal)intake gesprek,  30 minuten per deelnemer voor het invullen van de DISC persoonlijkheidsprofiel & een dag training op een nader te bepalen locatie.

Wat levert het jullie op?

Wanneer is een teamtraining onder andere iets voor jullie:

  • Wanneer jullie het werkplezier willen verhogen en het verzuim willen verlagen
  • Wanneer jullie binnen jullie team nieuwsgierig zijn naar ieders sterktes, zwaktes en motiverende omstandigheden
  • Wanneer jullie willen weten wat de kracht van waardering doet binnen een team
  • Wanneer ieder teamlid graag ingezet wordt op basis van zijn of haar kwaliteiten
  • Wanneer jullie verlangen naar een sterker team dat beter samenwerkt
  • Wanneer jullie elkaar op een eerlijke en constructieve manier feedback willen gaan geven
  • Wanneer jullie er achter willen komen wat de ideale teamsamenstelling is
  • Wanneer jullie ervaren dat jullie team niet goed functioneert en op zoek zijn naar hoe je de  spanning kunt doorbreken zodat iedereen wel vol energie zijn werkdag afrondt
  • Wanneer jullie binnen sales beter willen inzetten op prospects.